Liiketoiminnan suunnittelua

le

Voiko vakavasti otettavaa pop-up -ravintolaa perustaa ilman liiketoimintasuunnitelmaa? V: No ei voi!

Ravintoloitsijana intohimonani on tarjota monipuolista ruokaa turvallisista ruokintalaitteista. Kaikki lajit, myös oravat ja varislinnut, ovat tervetulleita. Ruokinnassa noudatan Birdlife Suomen ohjeita.

Hahmottelin linturavintolan liiketoimintasuunnitelmaa Lean canvas -pohjalle (aukeaa klikkaamalla isommaksi):

lean canvas talviruokinnasta

Tällaisia uhkia pyörii näin alkuvaiheessa mielessä:

Uhka: Varautuminen:
Koira kiinnostuu lintujen jätöksissä Parin päivän testiruokinta osoitti, että koiraa ei kiinnosta. Opetus: ”fail fast”. Ennen koiran käyttäytymisen havainnointia käytin turhaa energiaa aitojen suunnittelemiseen.
Kestämättömät kustannukset Olen varautunut henkisesti jopa 300 euron ruokakuluihin. Jos joku laji jemmaa, järjestän sille syötävää harvemmin. Tarjoan myös kauraa, joka on edullista.
 Ruokinnan jatkuvuus Jos pahin tapahtuisi ja joutuisin lopettamaan, naapurustossa on tarjolla ruokintapaikkoja.

Näiden alkuvaiheen oletusten toteutumista on jännä seurata talven mittaan. Miten pop-up lintulaudan käytäntöjä muutetaan? Vieraileeko laudalla poroja? Syövätkö varikset minut vararikkoon? Aiheuttaako lumi harmia? Kohtaammeko mustan joutsenen? Innostunko valokuvauksesta?

0 thoughts on “Liiketoiminnan suunnittelua

  1. Hienolla antaumuksella panostat. Hyvä quote ja kaikesta näkee, että kunnioitat elämää, myös noiden siivekkäiden pikkuisten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *